Elke (potentiële) klant heeft bepaalde verwachtingen over het contact met jouw organisatie. Verwachtingen over de kwaliteit van het product/dienst bijvoorbeeld. Maar ook over de service verlening of de reactiesnelheid. De ervaringen die een klant met jouw organisatie heeft, moeten minimaal voldoen aan zijn/haar verwachtingen. Nog beter is het wanneer zijn/haar verwachtingen worden overtroffen.

 

Onderzoek wijst uit dat houding en gedrag van medewerkers de meeste invloed hebben op de ervaring van de klant met een organisatie. En dus op de klanttevredenheid, klantloyaliteit en meerverkoop.
Omdat veel organisaties hier een slag in willen maken, bied ik de training klantgericht communiceren. Na deze training zijn de deelnemers in staat om met hun houding en gedrag klantverwachtingen te managen, wat leidt tot enthousiaste klanten én enthousiaste medewerkers.

 

Voor wie

Medewerkers die mondeling contact hebben met klanten en die hun klantgerichte vaardigheden willen aanscherpen. Dit contact kan zowel zijn face to face als telefonisch zijn.

 

Werkwijze

In deze training krijg je een beetje theorie maar vooral veel praktijk. We werken interactief, gebruik makend van de ervaringen van de groep. Je leert je te verplaatsen in je klanten, en hoe je de regie over een gesprek houdt. Met een trainingsacteur oefenen we gesprekken met verschillende type klanten en situaties. Op welke manier kunnen je houding en je gedrag de klant op een positieve manier beïnvloeden? Hoe blijf je jezelf, hoe bewaak je je grenzen en bereik je dat je klant tevreden is?

 

Praktisch

De training klantgericht communiceren wordt voor iedere opdrachtgever op maat samengesteld. De training duurt, afhankelijk van het gewenste resultaat, 1-3 dagen.