“Ik heb Kim gevraagd om teamcoaching voor Wonen Limburg te verzorgen. Hij heeft een perfect programma gemaakt waarin zowel serieuze als luchtige onderwerpen de revue passeerden. Met een flinke dosis humor en in een lekker tempo hebben we elkaar en onszelf d.m.v. verschillende opdrachten beter leren kennen. Daarnaast ken ik Kim als iemand die oprecht geïnteresseerd is in de ander en met zijn vragen de kern weet te raken.”

Christel Kerstjens

Teamleider Woonservice bij Wonen Limburg

 

Een team presteert op haar best als alle teamleden hetzelfde doel nastreven en ieders inbreng weten te waarderen. Het klinkt simpel, maar helaas, dit gaat lang niet altijd vanzelf. Soms is hulp van buitenaf nodig. Om verstrikkingen boven tafel te krijgen, de neuzen dezelfde kant op te laten wijzen en vaardigheden te vergroten.

Samen met teamleiders, teamleden en eventueel HR maak ik een passend programma. Hieronder volgen enkele opties die ik bij teams in zet:

 

Communicatieve vaardigheden

Een programma waarin het aanleren van communicatieve vaardigheden centraal staat, waarbij er tevens meer synergie in het team ontstaat. Resultaat: betere communicatie in het team, betere communicatie met klanten, meer waardering en vertrouwen onderling.

 

Teamrollen a.d.h.v. Belbin

Een programma waarin ieder teamlid inzicht krijgt in zijn/haar eigen rol en bijdrage binnen het team, en dat van de andere teamleden. Door gebruik te maken van het model van Belbin wordt het voor de teamleden laagdrempelig om elkaar te typeren en feedback te geven. Resultaat: meer onderlinge waardering en begrip, er wordt sneller feedback aan elkaar gegeven, taken worden meer verdeeld op basis van persoonlijke kwaliteiten.

 

Teamdrijfveren a.d.h.v. Spiral Dynamics.

Een programma waarin ieder teamlid inzicht krijgt in zijn/haar eigen drijfveren en die van de andere teamleden. Resultaat: meer onderlinge waardering en begrip, meer verbinding en er wordt sneller feedback aan elkaar gegeven.

 

Teambuilding in-/outdoor

Een programma bestaande uit energieke en verbindende werkvormen, afgewisseld met korte reflecties op de communicatie binnen het team. Resultaat: meer waardering, vertrouwen en energie.