helpmijnmanisklusser_screen

Stank voor dank?

 
“Ik denk dat het beter is geworden, maar dat mag jij zelf beslissen. Je nieuwe keuken madame!”
 
Dit zegt John Williams in een inmiddels veel besproken scène van “Help mijn man is klusser” van 7 april jl. De deelneemster aan de aflevering laat vervolgens duidelijk merken dat zij de nodige kritiekpunten heeft op de gloednieuwe keuken.
=>bekijk het fragment
 
Het fragment is niet voor niets alom besproken: het roept een pijnlijke ervaring op die iedereen wel eens mee maakt. Je doet je stinkende best om bijvoorbeeld je partner, een vriend(in), medewerker, collega of leidinggevende uit de penarie te helpen. Je presenteert verwachtingsvol jouw bijdrage. Maar dan (!): hij of zij wuift je bijdrage weg of heeft er geen aandacht voor.
 

Welk(e) gedachte en gevoel komen als eerste impuls bij jou op?

A) “Zak er maar in, ik ga jou niet meer helpen!”
B) “Au! Wat een teleurstelling!”
C) ………..(geen gedachte; met stomheid geslagen)
D) “Goh wat een verrassende reactie. Ik wil oprecht weten waarom jij niet blij reageert.”
 
Als je antwoord “D” hebt gegeven, dan wil ik je van harte feliciteren met jouw grote onbevangenheid en incasseringsvermogen. Als je A, B, of C hebt geantwoord, lees dan verder!
 

Hoe kon het mis gaan?

Ten eerste is het goed om voor ogen te houden dat het heel menselijk is om soms in een dergelijke situatie terecht te komen. De kans is groot dat jij en je gesprekspartner allebei niet de intentie hebben om elkaar te kwetsen. Toch zijn jouw verwachting en die van de ander op een bepaald moment uit elkaar gelopen, of hebben jullie ze al vanaf het begin onvoldoende duidelijk naar elkaar uitgesproken. Hoe groter de teleurstelling, des te verder blijken jullie verwachtingen uit elkaar te liggen.
 
valkuilAls je iemand gaat helpen kun je in een bekende valkuil stappen. Je kunt namelijk (onbewust) denken: “ik weet wel wat goed voor jou is!” Je gaat oplossingen voor de ander invullen en je vergeet de mogelijkheid dat jouw aannames niet kloppen. Het kan ook zijn dat de ander zich steeds minder verantwoordelijk voelt voor zijn of haar problemen vanuit de gedachte dat ‘jij het toch wel oplost’. De beste manier om deze valkuil te omzeilen is door regelmatig ieders verwachting naar elkaar uit te spreken. Hoe vaak is regelmatig? Dat hangt natuurlijk af van de situatie, het onderwerp etc., maar in ieder geval vaker dan de meeste mensen denken dat nodig is. Jullie verwachtingen veranderen namelijk meestal door de tijd heen. Aangezien jullie waarschijnlijk niet écht gedachten kunnen lezen – ook al denk je soms van wel – is verwachtingsmanagement een absolute must!
 

Wat kun je doen als je er toch ingestonken bent?

De kans is groot dat je geïrriteerd of boos reageert, of dat je jouw teleurstelling verstopt en ondertussen een figuurlijke muur voor de ander plaatst. Is hier wat mis mee?
Nee, je bent een normaal mens met emoties die uit een reflex zichzelf probeert te beschermen.
 

Wat nu?

Stap 1: je emotie laten zakken

Doe iets om je emotie te laten zakken. Misschien door een relativerende gedachte of door een paar keer bewust diep adem te halen. Als dat niet genoeg is kun je even uit de situatie gaan door een kop koffie of thee te halen. Ook kun je een nieuw contactmoment afspreken om er over te praten.
 
Stap 2: maak jouw teleurstelling bespreekbaar

Zonder om de brei heen te draaien én zonder met je vinger te wijzen. Hoe beter het je lukt om op een rustige toon te vertellen wat de situatie met jou doet, des te groter de kans dat de ander begrip voor jouw perspectief zal hebben. Misschien krijg je nu een excuus en kun je overschakelen naar praktische zaken. Het kan ook zijn dat de ander een andere mening heeft en deze nu wil ventileren! In dat geval is stap 3 nodig.
 
Stap 3: inleven in het perspectief en de beleving van de ander

Dit is de stap die heel lastig kan zijn: je inleven in zijn of haar verhaal door écht te luisteren en gemeend te vragen naar zijn of haar beleving. Deze stap wordt vaak niet genomen omdat mensen bang zijn dat ze dan hun ongelijk toegeven, en dus gevoelsmatig verliezen. Dat is een groot misverstand. Je kunt een ander gemeend om zijn kant van het verhaal vragen en tegelijkertijd bij je eigen standpunt blijven. De winst van deze stap is dat wederzijds begrip meestal leidt tot behoud of zelfs versterking van de relatie en ook tot betere oplossingen, ongeacht wie er gelijk heeft.
 
Als je op zoek bent naar de beste uitkomst, zeker op langere termijn, stel jezelf dan de volgende vraag: “wil ik gelijk of geluk?” Als het je lukt om deze vraag oprecht aan jezelf te stellen op zo’n moment, dan durf ik te wedden dat je voor geluk kiest!
 
Wil je groeien? Persoonlijk, met je team óf met je organisatie? De maatwerk trainingen en coaching van Boven Tafel helpen je een bodem te leggen voor een groeispurt van binnenuit. Geen trucjes of cosmetische ingrepen, maar een zorgvuldige aanpak afgestemd op de specifieke behoefte en situatie. Neem gerust contact op voor meer informatie.