Citaat Shakespeare

Lancering boventafel.com

Boventafel.com is in de lucht! Binnenkort ook te vinden op boventafel.nl. Mijn missie vanuit Boven Tafel is passie, hart en zelfreflectie te stimuleren in werk(zoek)end Nederland. Met passie krijg je meer voor elkaar. Als je met je hart werkt, werk je beter samen. Als je regelmatig een moment stilte neemt om te reflecteren op je gedachten, gevoel en gedrag, ben je meer je eigen leider.
 
Veel mensen en organisaties vinden het lastig deze eigenschappen op eigen houtje te versterken en te onderhouden. Waarom? Aan de ene kant wordt iedereen meegezogen door de waan van de dag. Maar het zou te makkelijk zijn om de drukte de ‘schuld’ te geven. Als je weet wat passie, hart en zelfreflectie jou kunnen opleveren, waarom laat je je dan toch meeslepen door van alles en nog wat?
 
In mijn ervaring willen mensen graag controle houden over zichzelf en dat is nu juist lastig als je bijvoorbeeld een spannend gesprek gaat oefenen. Zie het als een troebele vijver waarvan je weet of hebt gehoord dat er een schat (jouw potentie of ‘gift’, aldus Shakespeare) in ligt. Je weet ook dat er allerlei beesten in de vijver zitten maar je weet niet of ze kunnen bijten. Ga jij de vijver in? Gedachten als “ja maar…” en “een andere keer…” kunnen je al snel verblinden en je bent de vijver alweer vergeten. Wat kan helpen om toch de vijver in te stappen en er krachtiger uit te komen is: sámen er in stappen. Dit vind ik het allermooiste om in mijn rollen van trainer en coach mogelijk te maken.