In deze training vergroot je van binnenuit jouw persoonlijke kracht en zelfsturend vermogen. Hierdoor volg je meer je interne kompas en laat je je minder meeslepen door externe prikkels en verwachtingen van anderen. Je leert omgaan met spanningen, weerstand, vastzittende emoties bij jezelf en emoties van anderen. Je ontwikkelt de vaardigheden om in contact te zijn met met jezelf, met anderen en verbinding te houden. Je gaat nieuwe inzichten opdoen en vaardigheden aanleren. Je gaat meer leven en werken vanuit passie, positiviteit en creativiteit.

 

Voor wie

Voor mensen die sterk en evenwichtig in hun werk en leven willen staan, en optimaal willen presteren en communiceren. Persoonlijk leiderschap is niet alleen bestemd voor managers maar voor een ieder die verantwoordelijkheid wil nemen over zijn of haar functioneren en zich hierin wil ontwikkelen. De uitdrukking “je bepaalt niet wat je overkomt in het leven maar wel hoe je er mee omgaat” geeft aan dat je kunt leren regie te nemen op alle levensgebieden.

 

Werkwijze

Thema’s die aan bod komen en waar je voor jezelf en gezamenlijk mee gaat werken zijn:
– Wat zijn mijn waarden, wat vind ik belangrijk?
– Wat zijn mijn drijfveren van waaruit ik leef?
– Wat is de kern van effectieve communicatie en contact maken?
– Hoe kan ik mensen motiveren en enthousiast maken voor mijn ideeën?
– Hoe raak ik bagage kwijt die ik niet wil hebben?
– Hoe beïnvloeden persoonlijkheidskenmerken mijn communicatie?
– Wat bepaalt mijn assertiviteit en hoe neem ik mijn plek in?
– Hoe bouw ik energie op en blijf ik in het hier en nu?

 

Praktische zaken

Aangezien alle trainingen van Boven Tafel maatwerk zijn, zal in overleg met de opdrachtgever de omvang en vorm van de training worden vastgesteld. De duur van de training is afhankelijk van het gewenste resultaat tussen de 2 en 6 trainingsdagen met tussenliggende periodes om aangeleerde vaardigheden en nieuw gedrag te borgen.